Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Zabijačkový guláš

Postup:
  • Maso a droby omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kostky 2×2 cm. Na sádle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky nakrájeného masa a drobů, mimo mozeček. Zamícháme a po chvilce zaprášíme mletou paprikou. Za občasného míchání a mírného podlévání teplou vodou dusíme ve vlastní šťávě. Potom osolíme, okořeníme a za občasného podlévání dusíme. Když je maso ze dvou třetin měkké, zaprášíme hladkou moukou, kterou zarestujeme, přidáme odblaněný mozeček nakrájený na kousky, třený česnek a dusíme tak dlouho, až se tuk oddělí od šťávy a maso je zcela měkké.

Suroviny na guláš:

  • 700 g vepřové krkovičky vykostěné
  • 400 g vepřového laloku 
  • směs drobů: vepřová ledvinka, slezinka, půl vepřového jazyku, kousek srdce, kousek jater, mozeček, kousek krvavého masa
  • 300 g syrové cibule
  • 150 g škvařeného vepřového sádla

Koření na guláš:

Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...